onsdag 30. mars 2011

En hilsen til godtfolk (og Kenneth)

God aften, godtfolk!

Etter lengre tids fravær fra skriftlige arbeider er man nå tilbake med nye rablerier. Egentlig skulle det vært så mye mer enn bare rablerier, det skulle også vært en hel helaftens spillefilm! Den episke filmen som omhandler Familien Pálssons ferieferd til Island sommeren 2009 har nemlig endelig blitt fullført, etter å ha blitt utsatt for en lang rekke utsettelser og forsinkelser.

 Stillbilder fra hhv. Seljulandsfoss og Gullfoss

Filmen, som bærer den gripende og ikke så rent lite kreative tittelen Familien Pálsson drar til Island, hadde sin offisielle premiere i en blokk øst for Oslo 19. mars, hvor den fikk god mottagelse blant publikum. "Bra", "bront" og "jau.." var blant de mange superlativene undertegnede snappet opp fra publikum etter visningen, selv om det er uvisst hva som ble sagt etter at regissøren forlot ustedet.

Steinar klatrer, Geir spyr

Dessverre satte ikke YouTube og Warner Music Group pris på et drøyt minutts løssluppen omgang med deres eiendom på soundtracket, noe som straks gjør det langt mer kronglete for den mindre interesserte å ta en rask titt. For den hakket mer interesserte og torrent-kunnskapsrike kan vi derimot sikkert få årnings på noe. F.eks. kan du trykke på følgende lenke, så sant du har plenty av tålmodighet å smøre deg inn med: Torrent: Familien Pálsson drar til Island (åpnes i uTorrent, Vuze etc.)

Kun spesielt interesserte vil få gleden av å finne ut hvordan denne løpeturen endte


Ellers?

Ikke all tid har blitt kastet bort på film, mye har også bare blitt sløst bort i ingenting. Det er gjerne slik det blir når livet utelukkende består av fritid og begreper som effektivitet svinner hen som et fjernt minne fra barneskolen. Men selv for oss som sitter passive og titter på at verden suser forbi og fra oss, skjer det likevel ting. Blant annet så har man årstider, og årets vinter var jo atter en kald og snørik affære, selv om kulda - takk Herren - slapp det aller heftigste grepet sånn rundt nyttårstider.



Men fint blir det jo, jadajadajadasådetsåogjommen sa jeg smør. Over her skuer vi en vinterbelagt vei inn mot et vinterbelagt sommersted på en hei sånn midt i Telemark et sted, mens vi til venstre ser en smørblid tyskers første skikkelige møte med ordentlig store istapper. Slikt har de nemlig ikke i Tyskland, og skulle det vokse frem noe slikt der er det fare for at store deler av landets befolkning - foruten den bayerske - fryser ihjel.




Og til høyre her kan vi se smørblid tysker som for første gang står på langrennsski, en idrett hvis utbredelse i Tyskland for det meste begrenser seg til de bayerske alper. Turen skulle dessverre vise seg å bli kortvarig, da undertegnedes binding gikk døyten. Noe den smørblide tyskeren forøvrig så ut til å bli ganske så glad for. Da slo det bedre an med litt rå action på sparkstøtting.

Det store høydepunktet med vinter i Telemark var likevel den drøye tre kilometer lange aketuren langs veien ned fra de lokale heiene - en tur hvor noen slipper alle hemninger løs, suser avgårde i 60km/t og mister alle fortenna i møte med autovernet. Selv tok vi et noe roligere tempo og beholdt dermed alle tenner, og ble dessuten avslutningsvis på aketuren belønnet med synet av en stor, blå elg tuslende over veien kun få meter foran oss.*



Fräulein på oppløpet av aketuren (videoen er i høyeste grad arrangert).


Matprat

Greit, her kommer mitt lille forslag til et sunt og variert kosthold, som selv med minimal fysisk aktvitet sikrer et sakte, forsiktig og ikke minst trygt vekttap. Dagsrasjonen menneskefór er:
  • Så mye salat du orker
  • Opp til 100g sjokolade, type Firkløver
  • 5 svært store kopper kaffe (dagtid)
  • 2 store glass vann (kveldstid)
  • Evt. (sur)melk og kornblanding om du er tom for/drittlei salat

Oppskriftene bør være ganske greie. Salaten til venstre er laget i en gigabolle som varer i 1,5-2 dager, slik at man umiddelbart kan stogge sult og sukkersug ved en svingom innom kjøleskapet. Den inneholder:
- 1 isbergsalat
- 2 tomater
- 2 store/4 små gulrøtter
- 1 paprika
- 1/2 rødløk
- 1/2 agurk
- 4-500 gram brune bønner
- 1/2 glass marinerte hvitløk i olje
- 1/2 glass soltørket tomat i olje
- 100-200g fetaost
- Evt. et dryss rosiner

Her er det selvsagt mye annet som kan kastes oppi også, fortrinnsvis grønnsaker heller enn frukt, men ovennevnte salat har vist seg å bli en klassiker i undertegnedes tarmer. En liten klype salt og to klyper sitronpepper kan røres inn og setter en finfin smak på sakene, og eliminerer sammen med oljen (som du eventuelt tilsetter et par skjeer av om ingrediensene ikke er oljete nok) behovet for øvrig dressing.

Alle ingredienser kuttes forøvrig i biter, om noen skulle lure.

Og ja, om noen har herlige salatforslag, kom med dem!


Chinchilla-hilsen til Kenneth
Hver sin smak. Mens Hilde gjerne vil høre litt om alt, Katrine foreslår matprat og Hallvard helst bare vil lese sin egen blogg, har en kar ved navn Kenneth tryglet og bedt om mer rotteprat! Ja, de er tydeligvis noen sjarmerende djevler, de rottene. Så til deg, Kenneth, vil jeg gjerne få forsikre om at rottene har det bra.

Det spiselige papphuset som ble snekret sammen til dem før jul er dessuten fremdeles i bruk, og har vist seg å være et svært populært tilholdssted for de tre tøflene. Forøvrig er de like tilbakestående som før. Så da runder jeg av med denne rottehilsenen fra hhv. Finny, Peaches og Britney til deres yndlingsonkel Kenneth.







*Elgen var blå fordi det var skumring, og følgelig var alt blått.

6 kommentarer:

Hallvard sa...

Flott post, GV! Fine bilete. Kvar i Telemark var istappane?

Minimaud sa...

Hau og takk, Hallvard. Istappane var like ved Fjågesund, langs vegen mot Kilen.

Kenneth sa...

Tall for helsning.

Hildebilde sa...

Jeg vil og ha helsning! Ellers en flott post med litt av alt, akkurat som jeg liker det.

Minimaud sa...

Makan, skal det ende opp som en eneste lang liste med hilsener nå da? Men du fortjener vel en hilsen, så jeg skal se hva man kan få til.

(Kenneth synes forøvrig overhodet ikke det er noe stas med rotter.)

Smygfisken sa...

Var det jeg som foreslo matprat? Artig.
Fin post.