tirsdag 7. desember 2010

Casa Peaches

Det er travle tider om dagen. Det hemmelige arbeidet med å grave et hull som får plass til en fysisk back-up av alle WikiLeaks-dokumentene har tatt mye av tida på kveldene etter at mørket har senket seg, mens billigprinteren som forsøker å spy ut alle de nevnte dokumentene til stadighet går tom for blekk. Dermed går det også mye tid med til valfarting til nærmeste blekkforhandler, som i mitt tilfelle er den svenske avguden Clas Ohlson. På toppen av det hele arbeides det på spreng med et superhemmelig megaprosjekt i forkant av jula.

Men betyr alt dette at jeg ikke får tid til å pleie rottene? Å neida, i går ble nemlig en pappeske fra Biltema grundig ommøblert til et vakkert og 100% spiselig rotteslott:


Greit nok, "vakkert" er kanskje å ta i, men Peaches og hennes medgnagere er generelt ikke så veldig opptatte av estetikk. Derimot elsker de mørke, smale og trange ganger. Her ser vi en Peaches i halvsøvne som tvinges til å ta et overblikk over det nye huset. At hun ikke smiler er bare fordi hun er så glad inni seg:


Og joda, straks etter fikk sjefsrotta Peaches på egenhånd utforske moroa. Etter litt om og men og godt hjulpet av flatbankede, tørka erter stilte hun da også opp til photoshoot ved inngangen:


Og siden har Peaches og resten av kreka vært lykkelige som bare det, og huset er så stort at de ennå ikke har klart å spise det opp.

Takk, det var alt. I morra dukker det kanskje opp et erotisk minne fra tidlig i tenåra.



(NB! Forøvrig er det min mening at chinchillaer best disiplineres ved at man spruter MASSE VANN på dem. Det hjelper på hygienen, og rottene lærer seg å skille mellom rett og galt. Ville bare nevne det.)

4 kommentarer:

Hildebilde sa...

Peaches er jaggu en diger chinchilla! Eller er de litt sånn i størrelse? Har bare møtt en og den var knøttliten. Er det også sant at man ikke kan bære for mye rundt på de siden beina i kroppen kan brekke? Flott slott!

Minimaud sa...

Selv om Peaches er den feiteste av de tre rottene i huset, meg selv ikke medregna, så er de nok "litt sånn" i størrelse ja. Normalvekt for en chinchilla sies å ligge i spennet fra 400 - 800 gram, og med sine 600 gram er Peaches sånn sett helt normal. Kraftig og muskuløs dog, det er hun.

Hva brukne bein gjelder så er det nok mest comfy for krypa å holdes slik at de kan stå på bakbeina, som på bildet - og da er det intet i veien for å holde de så lenge du gidder. Det sies vel her og der at beina i kroppen kan knekke om man bare holder dem rundt magen/brystet, uten å la dem stå på beina, men de er nok ikke så skjøre heller. Om man surfer rundt på the internets ser man at det er mange chinchilla-ekstremister rundt omkring som tror at de dauer og/eller skader seg av omtrent hva som helst. Men etter min og ikke minst Fräuleins erfaring er de faktisk noen ganske så seige rakkere som får til - eller rettere sagt mislykkes med - det utrolige uten å ta alvorlig skade av det.

Hildebilde sa...

Ok, kjekt å vite om jeg noengang ramler over pelsdott. Gleder meg forøvrig til erotiske minner fra tenåra!

Minimaud sa...

Om du ramler over en pelsdott, ja da kan det være at den knekker et par bein.